lauantai 29. toukokuuta 2010

Loma

Nyt sitten alkoi kesäloma, johtuen työpaikan yhtiömuodon muutoksesta, on pakko pitää lomat jo nyt. Vähän meni suunnitelmat pieleen kyllä.

Maaperätutkimuksen tulokset tulivat tällä viikolla ja talon sekä autotallin kohdalla on n.1m - 1.7m maata ennen kuin kallio tulee vastaan, ei siis tarvitse räjäyttää.

Sähkö- ja LVI-suunnittelija on valittu.
Lattialämmityksestä saatiin tarjouksia lisää, kun vielä soittelin perään, ei näemmä tämä tietotekniikka niin luotettavaa olekkaan, kun postit menee suoraan roskiin.
Hinnat noissa lattialämmityksissä tuntuu olevan melkolailla samoissa, eroa on sitten toimitussisällössä.

Rakennusluvan hakeminen vain tuntuu viivästyvän, tosin ensi viikolla pitäisi olla jo kaikki tarvittavat paperit josko, jo silloin saataisiin sekin sisään.

perjantai 14. toukokuuta 2010

Kallio

Tuli tuossa tietä kaivaessa vastaan tuo kallio melko pian, n.5cm maan pinnasta.
Noh sitä oli sitten tuon tien alku kohdassa, josta sitten laski alemmas n.50cm syvyyteen. Sen vuoksi tuo tien kohta oli niin vetelää keskeltä kun vesi valui rinnettä alas, mutta ei päässyt ojaan asti kun tuli kallion nyppylä eteen.
Todennäköisesti vesijohdolle, viemäriputkelle ja valokaapelille pitää räjäyttää roilo kallioon. Ei hyvä!
Katsotaan miten käy talon. Tänään kävi maaperätutkimuksen tekemässä Rauman Geotiimi.
Ensi viikolla saadaan tieto siitä sitten.
Kastellin kuvia käytiin näyttämässä pääsuunnittelijalla, Sieltä tuli taas paljon tietoa lisää ja muutoksia kuviin. Ja helpotukseksi Marko lupasi tehdä perustussuunnitelman.
Energiaselvitys on tilattu ja sekin saadaan ensi viikolla.
Näistä "pienistä" asioista kertyy suuri summa.
Näitäkin asioita olisi pitänyt tutkia tarkemmin talotoimittajaa valittaessa.

Kesäkin tuli aivan nurkan takaa, ja valitettavasti flunssa, tosin taitaa olla allergiaa joka ei ole oireillut n.5 vuoteen.

LVI-Suunnittelijoita ollaan kilpailutettu, hieman niisssä on hajontaa, pääasiassa puhutaan n.700-800 eurosta, mutta yksi tarjous kirjaimellisesti ylitti muut 4000 euroa! Sähkösuunnitelmat suunnilleen saman siis tuon 700 euroa.

Lattialämmityksestä ei olla saatu kuin yksi tarjous, se tuli Novrelilta noin tunnissa, pitääkö silloin valita se, kun muut eivät halua edes tarjota vaikka muutamaan otteeseen tarjousta pyydetään.

lauantai 8. toukokuuta 2010

Vihdoin jotain näkyvää

Pankit on kilpailutettu, eroa näyttää olevan jonkin verran, marginaalit aika samoissa, mutta erot tulee erilaisissa palvelumaksuissa. Päädyttiin vanhaan tuttuun pankkiin, joka tuli halvimmaksi vaihtoehdoksikin.

Saatiin sitten kaivinkone tontille vähän mylläämään paikkoja.
Tien pohjaa pitäisi saada tehtyä ensin ja muualta pintamaat pois, sitten vain odotellaan että saadaan rakennuslupaa jotta voidaan kaivaa myös talon pohjat.



maanantai 3. toukokuuta 2010

Pitkästä aikaa

Pitää vähän tännekkin päivitellä...
Eli viimekerrasta on saatu risut poltettua, muutama päivä siinä meni.
Vedestä käytiin tekemässä sopimus, saadaan taas siihenkin tuhlattua muutama tonni.

Ja ne tarkistuskuvat, niiden piti tulla alkuviikosta ja ne tulivat perjantaina kello 13:30 sähköpostiin pdf-muodossa, josta piti sitten vielä yrittää tulostaa ne, ja tapaaminen oli kello 14:00 kaupungintalolla, no tuli hieman kiire.
Ei siinä mitään, muutoksia niihin kuviin piti tehdä melkoisesti, tosin meidän toimesta, rakennusvalvonta kyllä hyväksyi ne.
Niitä muutoksia sitten yritettiin saada väännettyä rautalangasta, mutta tuloksena meillä on nyt pielessä olevat rakennuslupakuvat, joten taas mennään viikolla eteenpäin.
Ja Kastellin käytännön mukaan nyt tehtävät muutokset ovat maksullisia. Huomaa että kannattaisi teettää piirrustukset sellaisella arkkitehdillä, jonka kanssa pääsee istumaan samaan pöytään.

Puiden pilkkomista ollaan aloiteltu ja siihen hommaan saatiin lainaksi tuollainen traktoriin kiinnitettävä sirkkeli/halkaisuruuvi härveli, sillä homma sujuu huomattavasti nopeammin kuin perinteisellä kirveellä.
Niitä puita vaan tuntuu riittävän.