perjantai 20. huhtikuuta 2012

Sadevesien hallintaa

Tuli tilattua Ruukilta kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmä.
Muutama viikko oli toimistusaika. Tämän viikon alussa sitten tavarat saapuivat, mutta kuinkas ollakkaan lapetikkaat puuttuivat kuormasta, Ruukin kämmi ja saavat lähtemään vasta ensi maanantaina. No ei niillä niin hätä ole.

Talotikkaita siis ei saa asennettua vielä koska lapetikkaat pitää asentaa ensin. Lumiesteet ja rännit sain kuitenkin asennettua.
Kaikki ei tietenkään mennyt ihan suunnitelmien mukaan, tai oikeastaan vika olikin juuri siinä että oli tehty suunnitelmien mukaan, sillä jokainen sadevesikaivo oli talon kulman väärällä puolella.

No ei muuta kuin lapio "kauniiseen" käteen ja hommiin, muuten ihan ok homma ellei tuota räntää olisi pukannut niin perkeleesti, kuten Suomen kesään kuuluu ja toiseksi onneksi oltiin laitettu kunnon mursketta 0-100 pihan täytteeksi. Siinä ihan hermo lepäsi kun jokaisella lapion iskulla tuli kivi eteen ja niitä murkuloita sai sitten kaivaa yksitellen esiin.

Homma tuli kuitenkin tehtyä ja samalla sain lyhennettyä salaojien tarkastuskaivot, laitettua routaeristeet päälle ja sepelin alle suojaan.

Toinen seikka jonka olin tehnyt suunnitelmien mukaan oli sadevesiviemärin kierrättäminen talon ympäri. Totesin ettei mitään järkeä, kun molemmat päädyt voisi ajaa suoraan metsään suorina vetoina. Päätinkin muuttaa tuon toisen vedon suoraan metsään eikä kiertämään tuon toisen päädyn kautta.
Näin vedet pääsevät nopeammin pois talon vierestä ja on yksi vaaran paikka vähemmän.
Tuon päätyjen välisen putken tulppasin viemäritulpalla ja piilotin maahan.
Toiselle linjalle tein uuden tarkastuskaivon ja purun metsään.

Kaivo upotetaan myöhemmin tulevaan terassiin

Harkot pitävät kaivon paikoillaan, putki sopii hienosti tuon harkon sisään

Salaojatarkastuskaivojen päitä, sadevesiviemäri tulee vielä kiinni terassiin, nyt hieman vinossa

Uusi sadevesien tarkastuskaivo

Hieman kokonaiskuvaa

Pian pääseekin jo toden teolla pihan rakennuspuuhiin. Hieman ollaankin jo siivottu pihamaata, mutta josko  pian saisi iskettyä sormensa multaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti