sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Sähköjä

Kuinka ollakkaan että ulkoverhousta asennettaessa tuli sitten mieleen että mitenkäs nuo pistorasiat. Niin melkein unohdin kokonaan niiden asentamisen, onneksi vain yhdestä kohtaa piti poistaa paneeli jotta sai tuon rasian paikalleen. Edellisessä talossa ei ollut tarpeeksi ulkopistorasioita esimerkiksi jouluvaloja varten, joten nyt niitä sitten laitetaan.
Sähköistä voidaan paljastaa sen verran, että meille tulee tuollainen mediarasiasysteemi jossa samasta rj45-rasiasta saadaan ulos tv, puhelin ja internet. Kytkimiksi tulee pienjännitepainikkeet, jotka ohjaavat sysäysreleitä joissa myös automaatiolla on näppinsä pelissä. Nämä kaikki tehdään siis tietenkin itse, kun ammattitaitoa tuolta suunnalta riittää. Muuten noista sähkökalusteista sen verran, piti Norjasta tilata kytkimiä ja pistorasioita kun ei Suomessa ollut. Kytkimet ja pistorasiat "alumiini" ja kehykset lasia.
Osa siitä säästöstä joka itse tekemällä sähkötöissä saadaan menee sitten noihin kytkimiin/rasioihin, sillä nuo ovat n.4 kertaa kalliimpia kuin perus kytkimet/pistorasiat. Toki nämä tilataan tukusta jolloin saadaan se yksi välikäsi pois.
Kytkimet

Pistorasiat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti