sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Valaistus

Oltiin lauantaina viettämässä iltaa ystävien luona, jonka seurauksena sunnuntaista tuli lepopäivä.

Pistetään nyt hieman asiaa valaistuksesta.
Eli eteiseen tulee liiketunnistimen ohjaamaksi kuusi kappaletta Onnline alasvalo neliö, harjattu alumiini ja GU10 kannalla.
Kuvassa väärä kanta (kuva onnisen kuvastosta)


Käytävälle kolme kappaletta Ikean Basisk valaisinta 22cm kuvulla ja E27 kannalla.
Lattian rajaan seinälle tulee Massiven Attiki led valot yövaloiksi, jottei tarvitse yöllä pimeässä kompuroida.
Ruokailupöydän yläpuolelle samanlaiset valaisimet ja myöskin kolme kappaletta.
Kuva Ikean sivulta

Massive Attiki (kuva Massivelta)


Makuuhuoneiden valaisin valinnat ovat vielä auki.

Ylätason wc:hen tulee seinä wc:n taakse lednauhat liiketunnistimen ohjaamiksi, ja kattoon tulee samaista lednauhaa alumiinilistaan, sekä varauksena vielä kattovalopiste. Kattovalot tulevat perinteisen kytkimen taakse.

Kodarin wc:hen tulee kattoon samat valot kuin ylätason vessaankin ja seinä wc:n kotelon päälle tulee lednauha alumiinilistaan tunnistimen ohjaamana.

Pesuhuoneeseen tulee osittain alaslaskettu katto, jonka päällä kiertää lednauha. Suihkujen kohtaan tulee lisäksi kolme kappaletta alasvaloja. Ja nämä kaikki valot tunnistimen taakse.

Saunan valaistus on myös vielä hieman auki, mutta katsotaan mihin siellä päädytään. Ainakin perinteiset lamput lauteiden alle tulee siivousta ja saunan pesän sytytystä helpottamaan.

Kaikki led valot ovat hankittu Ledtek.fi:stä. Sieltä löytyi sopivan hintaisia ja sopivalla värilämpötilalla tuota lednauhaa yms. Lednauhaa tulee yhteensä 40m epoksipintaisena ja tarralla varustettuna. Muuntajia 8 kappaletta, alumiinilistaa kuusi metriä ja muuta tarvikkeita.
Ledeihin päädyttiin niiden pitkän käyttöiän, vähäisen sähkönkulutuksen ja nykyisin jo hyvän valaisutehon vuoksi. Hintakaan ei ole paha ja kun käyttää noita nauhoja niin niistä saa rakennultua  vaikka kuinka hienoja yksityiskohtia tunnelmaa luomaan.


Kodinhoitohuoneeseen ja tekniseen tilaan upotetaan kattoon I-Valon Sol valaisimet. Kodinhoitohuoneeseen kolme kappaletta ja tekniseen tilaan yksi.
Kuva I-Valon sivulta

Olohuoneeseen tulee yhteensä 6 metriä Nordic Aluminiumin upotettavaa virtakiskoa ja niihin liitetään 10 kappaletta Lumiancen Beacon es50 kohdevalaisimia.
Ikkunaseinälle rakennetaan verhokisko systeemi johon upotetaan lednauhaa siten että se valaisee katon kautta tilaa.
Beacon es50
Keittiöön sokkeliin lednauhaa yövaloksi. Yläkaappien joita on kaksi kappaletta a800mm alle tulee lednauhaa, kuten myös keittiön ja olohuoneen väliseinän "kanteen" tehdään ura lednauhalle.
Kattoon tulee samaista virtakiskoa kuin olohuoneeseen, mutta vain kaksi metriä ja samaisia kohdevaloja viisi kappaletta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti